وی نرخ ارز را یکی از مصادیق ناترازی عنوان کرد و گفت: با دست خودمان قیمتها را به نرخ ارز وابسته کردیم.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران ، سید رضا فاطمی امین امروز در نشست خبری که در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد اظهار داشت: بخش صنعت، معدن و تجارت ۲۵ درصد اقتصاد کشور را تشکیل میدهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد و صنعت و معدن کشور با عدم توازن در طول زنجیره مواجه هستیم گفت: به عنوان مثال در تابستان با کمبود برق مواجه هستیم و در زمستان با کمبود گاز و این ناشی از آن است که به ظرفیتهایی که لازم است، نپرداختهایم.
وی همچنین در رابطه با عدم توازن در حوزه اشتغال در شهرهای مختلف بیان داشت: در برخی از شهرهای کشور بعضی از مشاغل بلاتصدی باقی مانده است و این در حالی است که در برخی از شهرها به علت عدم اشتغال شاهد مهاجرت بودهایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: برای مدیریت حوزه صنعت، معدن و تجارت باید ساز و کارها را تغییر داد مهمترین مأموریت ما در وزارت صمت، رفتن به سمت سازوکارهای نوین است که این امکان را فراهم کند که ظرفیتهای موجود بهینه شود.
وی با اشاره به تأثیرات قیمت ارز بیان داشت: ما با دست خودمان قیمتهای داخلی را به نرخ ارز وصل کردهایم، ارز به سه روش بر روی قیمتهای ما تأثیر میگذارد به عنوان مثال وقتی نرخ ارز بالا میرود کالاهای وارداتی مانند روغن یا پنبه گران میشود اثر دوم که ارز دارد اثر انتزاعی تورمی است وقتی قیمت ارز افزایش مییابد مردم فکر میکنند برای حفظ ارزش پول دارایی خود را باید به ارز یا کالای دیگری تبدیل کنند و این موضوع نیز بر نرخ ارز اثرگذار است و اثر سوم این است که بعضی از کالاها مانند پتروشیمی طبق قوانین خودمان به نرخ ارز متصل است و لذا مسائل خارجی بر آن تأثیرگذار است.
فاطمیامین بیان داشت: بنابراین وقتی در مورد اصلاح ساختار صحبت میکنیم منظورمان این است که این رویهها را تغییر دهیم به عنوان مثال اثر سومی که قیمت ارز بر روی کالاها دارد را باید قطع کرد الان بازار فولاد از نرخ ارز پیروی نمیکند و باید در سایر مسائل دیگر نیز به همین روش پیش برویم.
وی بیان داشت: در حال حاضر اصلاح ساختار به چند دلیل سخت است ما در شرایط ناپایداری قرار داریم و میخواهیم اصلاح ساختاری انجام دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در پنج سال متوالی تورم بالای ۳۰ درصد را داشتهایم بنابراین خیلی از مشکلات اقتصادی در این شرایط بروز کرده است و لذا اصلاح ساختار مسأله سخت است.
وی بیان داشت: با تغییر ساز و کار منافع برخی به هم میریزد و لذا برای جلوگیری از تغییرات فشار میآورند.
وی بیان داشت: ما در وزارت صمت برای تغییر ساز و کارها دو کار را انجام میدهیم یکی ادامه روند موجود است که ناچار هستیم آن را انجام دهیم اما نکته این است که ما در همین سطح نماندهایم و کار دومی را نیز از نیمه سال گذشته آغاز کردهایم که یکی از این روشها روش تأمین مالی زنجیرهای است که با اجرای این روش حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد بهرهوری منابع موجود را بیشتر خواهیم کرد.
فاطمی امین اظهار داشت: در حوزه تولید قدمهای بلندی برداشته شده است و در اینجا به تولید در حوزه خودرو اشاره میکنم که براساس اقدامات انجام شده در سه ماهه اول سال جاری ۲۴۶ هزار خودرو تحویل داده شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶ درصد افزایش داشته است.
وی در مورد خودروهای کف پارکینگهای خودروسازان اظهار داشت: حدود ۱۷۰ هزار خودرو در کف پارکینگها موجود بود که در پایان خرداد سال جاری این تعداد به ۴۲ هزار خودرو کاهش یافت که نسبت به ۱۴۳ هزار خودرو کف در سال قبل ۷۰ درصد کاهش را نشان میدهد. تولید هم افزایش بسیار مناسبی داشته است.