معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه اسعلامهای بیندستگاهی از سه میلیارد و ۲۱۴ میلیون تراکنش فراتر رفته است، گفت: بر اساس آخرین آمار، اکنون ۷۰ دستگاه برای سرویسدهی و ۲۱۴ دستگاه بهعنوان سرویسگیرنده به طرح دولت الکترونیک پیوستهاند.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری بازرگانان ایران، حدود هفت سال قبل چیزی بهعنوان «دولت الکترونیک» وجود نداشت. اغلب کارها در قالب اتوماسیون اداری و مراجعه حضوری و به روشهای سنتی انجام میشد. سال ۹۲، مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) بهعنوان قلب دولت الکترونیک راهاندازی شد و آغاز به کار کرد.
پس از آن راهاندازی گذرگاه خدمات دولت (GSB) در مرکز ملی تبادل اطلاعات، شرایطی را فراهم کرد تا تبادل خدمات بین دستگاهی تنها با یک خط ارتباطی و بهصورت وبسرویس انجام شود.
تبادل اطلاعات بین بخش دولتی و غیردولتی نیز با راهاندازی گذرگاه عمومی خدمات دولت (PGSB) در مرکز ملی تبادل اطلاعات میسر شد که ماهانه نزدیک به ۴۰ میلیون تراکنش بین دولتی و بخش غیردولتی تبادل میشود.
پیش از شیوع کرونا، شاید بسیاری از دستگاههای دولتی برای اتصال به دولت الکترونیکی، تعلل میکردند اما شیوع این ویروس باعث شد دستگاههایی که در نظر داشتند برای چند سال آینده به دولت الکترونیکی بپیوندند آن را زودتر اجرایی کنند.
«بهنام ولیزاده» معاون دولت الکترونیکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری بازرگانان ایران، درباره آخرین آمار مربوط به تعداد دستگاههایی که در دولت الکترونیکی به ارائه سرویس مشغول هستند، گفت: برای اینکه میزان پیشرفت دولت الکترونیکی در سالهای مختلف را ببینیم باید به حدود پنج سال قبل برگردیم، زمانی که تنها ۱۷ دستگاه دولتی بهعنوان سرویسدهنده بر بستر دولت الکترونیکی فعال بود.
وی افزود: پس از یک سال آمار به ۳۲ دستگاه رسید، سال ۹۷ تعداد ۴۳ دستگاه فعال بودند، سال بعد از آن ۴۶ دستگاه و در سال ۹۹ تعداد ۵۹ دستگاه به ارائه خدمت در بستر دولت الکترونیکی پرداختند. براساس آخرین آمار اکنون ۷۰ دستگاه بهعنوان سرویسدهنده بر بستر دولت الکترونیکی فعال هستند.
معاون دولت الکترونیکی تأکید کرد: تعداد دستگاههای سرویس گیرنده نیز در این مدت پیشرفت چشمگیری داشتهاند. آخرین آمار نشان میدهد اکنون ۲۱۴ دستگاه بهعنوان سرویس گیرنده بر بستر دولت الکترونیکی فعال هستند. این در حالی است که تا پنج سال قبل، تنها ۲۶ دستگاه از بستری که بهعنوان دولت الکترونیکی ایجاد شده بود سرویس دریافت میکردند.
یکی از موارد مهمی که اکنون بر بستر دولت الکترونیکی در حال انجام است، میزان تراکنشها و استعلامهای بین دستگاهی است. ولیزاده با تأکید بر اینکه در اوایل سال ۹۵ تعداد تراکنشها تقریباً صفر بود، گفت: اکنون آمار تراکنشهای بین دستگاهی از عدد ۳میلیارد و ۲۱۴ میلیون تراکنش نیز عبور کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد سرویسها و روشهایی که بر بستر دولت الکترونیکی فعال هستند نیز اکنون از مرز یک هزار سرویس گذشته است.
ولیزاده با بیان اینکه یکی از اقدامات مهمی که در حوزه دولت الکترونیکی باید انجام شود موضوع احراز هویت و سامانه یکپارچه ورود به خدمات دولتی الکترونیکی است، تصریح کرد: البته سازمان فناوری اطلاعات ایران در زمینه احراز هویت، در سالهای گذشته اقدامات خوبی انجام داده است، اکنون پنجره واحد احراز هویت در فضای مجازی (سماوا) پیادهسازی شده و در حال توسعه است. اما مردم برای استفاده از خدمات الکترونیکی مختلف مجبور به احراز هویت و نیز حفظ کردن نام کاربری و رمز عبورهای متفاوت هستند ایجاد سامانه یکپارچه ورود به خدمات دولتی الکترونیکی (SSO) در برنامههای سازمان فناوری اطلاعات ایران قرار دارد.
سامانههایی برای توسعه دولت الکترونیکی
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران، برای به ثمر نشستن دولت الکترونیکی نیاز به توسعه سامانههای مختلف بود که در سالهای اخیر اجرایی شدهاند. سامانه کارپوشه ملی ایرانیان برای ارسال و دریافت الکترونیکی اعلانها و مکاتبات بین دستگاههای اجرایی و مردم و شرکتها و افراد حقوقی است که این مستندات با توجه به کدملی یا شناسه ملی شرکتها به کارپوشه آنها ارسال میشود. مدتی است این ارتباط هم دوطرفه شده به صورتی که امکان ارسال مدارک از سوی کاربران به دستگاههای اجرایی هم وجود دارد و تاکنون هم ۸۳ دستگاه به این سامانه متصل شدهاند.
«مدیریت زمین» از دیگر پروژههای دولت الکترونیکی است. وقتی شهروندی درباره زمینی نیاز به استعلام داشته باشد، میتواند از سامانه کمک بگیرد. پنجره واحد درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، از دیگر پروژههایی است که روی بستر دولت الکترونیک اجرایی شده و هر شهروندی که بهدنبال راهاندازی کسب و کار است میتواند از این سامانه بهراحتی برای ثبتنام و درخواست اولیه و شفاف اقدام کند.
- fateme sepasi
- کد خبر 33251
- بدون نظر
- پرینت