عضو اتاق بازرگانی اظهار داشت: پیوستن به WTO یک پروسه بلندمدت است که تنها با یک امضاء صورت نمیگیرد و باید مقدمات آن فراهم شود که یکی از آنها همین اجرای FATF در کشور است
مسعود دانشمند در مورد مشکلات تولید داخلی در راستای گسترش صادرات غیرنفتی گفت: متاسفانه تولیدکنندگان ما با مشکلاتی مواجه هستند که تا آنها برطرف نشود امکان تحقق اهداف صادرات غیرنفتی وجود ندارد. بنابراین ابتدا مشکلاتی مانند تامین سرمایه در گردش، تهیه تجهیزات و قطعات، مواد اولیه،…باید برطرف شود تا تولید و صادارت صورت بگیرد. تازه پس از صادرات، راه دریافت پول آن و موضوع پیمان ارزی و تعهدات آن مطرح میشود.
وی ادامه داد: به باور بنده برای حل این قبیل مشکلات، باید از مشارکت سیستم بانکی و بنگاهها در تولید استفاده کرد. مثلا بانک مواد اولیه را فراهم و بنگاه اقدام به تولید کند و از طریق یک حساب مشترک نسبت به تقسیم سود اقدام کنند. بانک نباید تنها به دنبال خلق پول پرفشار و متعاقبا تورم باشد که حتی خود این بنگاهها قادر نباشند تعهدات خود را پرداخت کنند. البته این موضوع میتواند تا حدودی مشکلات داخلی تولید را برطرف کند اما فروش خارجی، چگونگی دریافت پول و پیمان ارزی هنوز پابرجا خواهد بود که نیازمند همکاری با بانک مرکزی است.
این کارشناس اقتصادی در مورد کاهش ۵ درصدی تسهیلات بانکها به منظور تامین سرمایه در گردش بنگاهها در هشت ماهه نخست سال گفت: البته نرخ تورم تقریبا ۳۵ درصد را نیز باید به این موضوع اضافه کرد که با هم قدرت خرید و مانور بنگاهها را کاهش میدهد.
دانشمند در مورد پیوستن کشور به WTO که در ماههای اخیر توسط برخی از مسوولان اقتصادی مطرح شده است، گفت: به نظرم این موضوع فعلا در حد شعار است و دلیل آن نیز کاملا واضح است. چون پیوستن به WTO یک پروسه بلندمدت است که تنها با یک امضاء صورت نمیگیرد و باید مقدمات آن فراهم شود که یکی از آنها همین اجرای FATF در کشور است. باید توجه داشت که این موضوعات همانند زنجیر بهم متصل هستند و تا یکی از آنها را رعایت نکنیم، نمیتوانیم در مورد دیگر صحبت کنیم.
- محمد شجاعی
- کد خبر 15753
- بدون نظر
- پرینت