۱ : تامین سکههای پیش خرید شده سال ۹۷
عبدالناصر همتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بانک مرکزی از پرداخت سکه به افرادی که بیش از ۵۰۰ سکه در سال ۹۷ پیش خرید کرده اند به بهانه تامین نشدن از سوی بانک مرکزی، طفره میرود، گفت: چنین موردی نداریم و هرچه که ثبت نام شده را تحویل دادیم؛ مگر اینکه حکمی از قوه قضاییه در این بین باشد که تکلیف آنها جدا است.
وی با بیان اینکه ما به تعهداتمان به صورت کامل عمل کردیم، افزود: بخشی از سکهها مربوط به زیر ۱۸ سالهها بوده که، ولی آنها برای آنها ثبت نام کرده بود در این بین اختلاف نظری وجود داشت که باتوجه به اعلام نظر قضایی در این باره، این موضوع را حل کردیم و ابلاغ کردیم که برای ذینفعلان حل شود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه روند بازگشت ارز حاصل از صادرات مطلوب بوده، گفت: در فرصتی که مقرر کردیم حدود دو و نیم میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات از ارز صادرکنندگان تامین شد و واردکنندگانی که منتظر گرفتن گواهی تامین ارز از بانک مرکزی بودند توانستند ارزشان را تامین کنند.
همتی افزود: اکنون هم باتوجه به اینکه صادرکنندهها باید ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند، عرضه ارز بسیار بهتر شده و به تدریج به سمتی میرویم که میان عرضه و تقاضای ارز، توازن و ثبات برقرار میشود.
۲ : عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس کدامند؟
اکثر کارشناسان علت افت اخیر شاخص بورس را در کنار برخی از اخبار منفی منتشر شده، ناشی از حضور تعداد زیادی از سهامداران تازهوارد میدانند که با کوچکترین اصلاحی تصمیمهای هیجانی در این بازار میگیرند و به منظور خروج سرمایههای خود از بازار و با قرار گرفتن در صفهای فروش اقدام به عرضه سهام در بازار میکنند، این موضوع در هر شرایطی نمیتواند واکنش خوبی را در معاملات داشته باشد و با چنین رفتارهای هیجانی، معاملات این بازار را تحت شعاع تصمیمگیریهای خود قرار میدهند.
اکنون بسیاری از سهامداران نگران آینده بازار هستند و با تصور اینکه که بازار باز هم به مسیر صعودی خود باز میگردد یا خیر، بر سر دو راهی تصمیمگیری برای ماندن یا خروج از این بازار ماندهاند، این درحالیست که نشانههای بازار حکایت از وجود روزهای روشن در بازار دارد و نباید سهامداران اصلاح چند روزه را که به دنبال چند ماه صعود بی وقفه شاخص بورس رخ داد را ملاک تصمیمگیری نهایی برای خروج سرمایه های خود در این بازار قرار دهند.
کارشناسان معتقدند در وضعیت فعلی خطر خاصی معاملات بازار سهام را تهدید نمیکند و مسایل بنیادی که همیشه رشد شاخص بورس بر مبنای آن صورت گرفته است تغییری نداشته، این موضوع از جمله مسایلی است که باعث شده آینده سرمایهگذاری در این بازار را همچون گذشته روشن نگه دارد.
در کنار این مسایل تصمیمات جدیدی را سازمان بورس و شورای عالی بورس برای بهبود وضعیت معاملات این بازار و کشیدن ترمز افت چند روز اخیر بازار اتخاذ کرده اند که این موضوع هم در کنار دیگر مسایل مانند تداوم حمایت دولت میتواند روزهای پررونق معاملات را به این بازار بازگرداند و به زودی شاهد بازگشت رشد به معاملات بورس خواهیم بود. اما طبق گفته برخی از فعالان بازار روند معاملات در وضع حاکم، نشاندهنده آن است که نمیتوان از این به بعد در بازار، انتظار رشدهای غافلگیرکننده ای را داشت که تا چند وقت گذشته در بازار شاهد بودیم.
سنگینی وزنه حقوقیها در بازار
«امیرعلی امیرباقری» امروز (یکشنبه) با بیان اینکه در دو هفته اخیر یک سری از عوامل در کلیت بازار، در کنار یکدیگر قرار گرفتند و باعث ورود شاخص بورس به فاز اصلاحی عمیق شدند، گفت: این اصلاح عمدتا از جنس اصلاح قیمتی بود و رخ دادن آن در مدت زمان بسیار کوتاه باعث وحشت عمومی و درگیر شدن ذهن سرمایهگذاران در بازار شد.
وی ادامه داد: این امر منجر به فشار فروش افسارگسیختهای شد که حتی تدابیر مقطعی هم موفق به مهار فشار فروش در بازار نشد.
امیرباقری چند عامل را به عنوان علت اصلی ورود شاخص بورس به فاز اصلاحی مطرح کرد و افزود: نخستین دلیل، روند صعودی پرقدرت اخیر شاخص بورس در بازار بود که در این میان حقوقیهای بازار، قدری نسبت به عرضه در بازار کوتاهی کردند، آنها میتوانستند با برخی از اقدامات خود از شدت عرضهها و هیجان موجود در بازار بکاهند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: حقوقیها به عنوان وزنه سنگین و تعادلی در بازار تلقی میشوند که بهتر است گاهی در بازار با فروشهای به موقع، عقلانیت را به بازار بازگردانند، اما این اتفاق رخ نداد و این موضوع باعث شد تا شاهد یک روند نزولی پرقدرت بر بدنه بازار سهام باشیم.
فشار مضاعف فروش در بورس
وی با تاکید بر اینکه همزمان با افزایش قیمت سهام در بازار شاهد افزایش حساسیتها در معاملات بازار بودیم، افزود: در این زمان قیمتها در بازار با کوچکترین خبر، شایعه و نوسانات خبری وارد فاز اصلاحی میشوند و اصلاح قیمتی عمیقی را در بازار شاهد خواهیم بود که در آن زمان اصلاح رخ داده در بازار از جنس اصلاح زمانی نیست.
امیرباقری نوسانات خبری اخیر به خصوص در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری دارا دوم را مهمترین دلیل اصلاح بازار عنوان کرد و افزود: برخی از گروهها مانند پالایشیها به دلیل نقش آنها در صندوق دارا دوم به عنوان لیدر بازار شناخته شده بودند که خبر منتفی شدن عرضه این صندوقها باعث ایجاد فشار فروش سنگین در بازار شد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: تایید خبر عرضه صندوق دارا دوم در بازار از سوی وزیر اقتصاد و دارایی زمینه حرکت شاخص بورس از روند نزولی به سمت مثبت را فراهم کرد، اما در نهایت باز هم برخی از نوسانات خبری زمینه ترس در بازار را فراهم و استارت خروج نقدینگی از بازار را کلید زد.
وی با بیان اینکه همزمان با چنین مسایلی، اتفاقات دیگری در بازار رخ داد که باعث شتاب در افت شاخص بورس شد، گفت: نخستین موضوع بحث مربوط به تعدیل نرخ ارز بود که بارها از طرف بانک مرکزی مطرح شد و با توجه به تاثیر مهم نرخ ارز بر بدنه بازار انتظار برای تعدیل نرخ ارز بازار را دستخوش تغییر کرد.
امیرباقری گفت: در این میان با ریسک هسته معاملات و کاهش اعتبار کارگزاریها همراه بودیم که هر دو فشار مضاعفی را بر بدنه بازار ایجاد و منجر به فشار فروش در بازار شد.
این کارشناس بازار سرمایه به انجام معاملات بورس در دو زمان مختلف اشاره کرد و گفت: همین موضوع تغییری را در سرعت گردش معاملات، نقدشوندگی سهام، کارایی بازار و تاثیرگذاری آن بر فشار فروش ایجاد کرد که باعث شتاب در روند نزولی معاملات بورس شد.
تغییر مصوبات بورس در کوتاهترین زمان ممکن
امیرباقری به تغییر مصوبات بورس در کوتاهترین زمان ممکن از سوی سازمان بورس و شورای عالی بورس اشاره کرد و افزود: به دلیل اقبال عمومی بازار سرمایه و سرمایههای خردی که وارد بازار شدند، این روزها حساسیت نقش بازار سرمایه بر اقتصاد کشور افزایش یافته و به نوعی میتوان بورس را سپری در برابر تحریمهای ظالمانه و یکجانبهای بدانیم که علیه اقتصاد کشور اتفاق افتاده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه ورود سرمایههای بیکار به بدنه مولد کشور یکی از مهمترین اقداماتی است که میتواند شعار جهش تولید را تحقق ببخشد، اظهار داشت: در قسمتی از کشور پول به فراوانی وجود دارد و در قسمتی دیگر از اقتصاد کشور نیاز شدید به پول احساس میشود که درگاه ارتباطی این دو، بازار پول بوده است.
وی اظهار داشت: نقش بورس اخیرا در این موضوع روز به روز در حال پررنگ شدن است و بازار سرمایه برای اینکه در ابتدا بتواند سرمایهها را جذب کند باید بازار ثانویه فعالی وجود داشته باشد تا از این مجرا سرمایهها وارد بازار سرمایه شوند.
امیرباقری با اشاره به اینکه بازار ثانویه که معاملات سهام در آن رخ میدهد بازار بسیار مهمی برای اقتصاد کشور تلقی می شود، افزود: در دو روز گذشته تصمیمات بسیاری مهمی برای بازار گرفته شد که میتواند روند معاملات بازار را تحت شعاع قرار دهد.
تزریق ورود پول جدید به بدنه بازار
این کارشناس بازار سرمایه گفت: انجام معاملات بورس طبق رویه گذشته، مشکل هسته معاملات را برطرف نمیکند اما منجر به افزایش گردش پول، اوراق و افزایش کارایی بازار خواهد شد و حلقه باطله انجام معاملات در دو زمان متفاوت را میشکند.
وی گفت: افزایش ضریب تعدیل حساب تضمین مشتریان از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد و افزایش سقف سرمایهگذاری در سهام برای صندوق با درآمد ثابت به ۱۵ درصد میتواند قدرت خرید طرف خریدار را افزایش دهد، دست خریدار را بازتر بگذارد و هچنین منجر به تزریق ورود پول جدید به بدنه بازار شود.
پیشبینی معاملات بورس برای هفته آینده
امیرباقری روند معاملات بورس برای هفته آینده را پیشبینی کرد و افزود: برای هفته جاری پشبینی میشود در کلیت بازار تا حدودی فشار فروش وجود داشته باشد و نباید انتظار داشت که روند بازار در کوتاهترین زمان به شتاب روند قبل بازگردد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه موضوعی که اکنون بازار برای شروعی پرشتاب با اهداف قیمتی جدید احتیاج دارد دست به دست شدن سهام در این قیمتها است، افزود: توصیه ما به سرمایهگذاران این است که امکان دارد بازار در هر زمانی وارد روند نزولی شود و مقابله با روند نزولی و فرسایشی بازار و قیمتها احتیاج به تخصص دارد؛ بنابراین افراد بدون مطالعه و تحقیق در سهام نباید به صورت مستقیم اقدام به سرمایهگذاری در بازار کنند بلکه بهتر است از وجود صندوقهای سرمایهگذاری و امکاناتی که به لحاظ قانونی در دسترس است استفاده کنند.
۳ : معاون وزیر جهاد کشاورزی: سال آینده ۱۰۰ درصد در تولید مرغ اجداد خودکفا میشویم
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حالی که تا سال گذشته صد در صد مرغ اجداد برای تولید جوجه یک روزه از محل واردات تامین می شد، در سال جاری ۵۰ درصد نیاز بازار و تا سال آینده کل نیاز کشور از محل تولید داخل تامین میشود.
مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: تا سال گذشته سالانه حدود ۱۴۰ هزار قطعه مرغ اجداد به کشور وارد میشد اما بر اساس فعالیت های انجام شده برای احیا و اصلاح مرغ لاین ایرانی در سال جاری ۵۰ درصد نیاز بازار از این محل و در سال آینده کل نیاز بازار از تولید داخل تامین میشود.
وی افزود: برای حمایت از تولید و بهره گیری از مرغ آرین تسهیلات تشویقی به تولید کنندگان مرغ آرین در تمام زنجیره های تولید داده میشود به طوری که مقرر شده است برای هر مرغ مادر ۲۰۰ هزار تومان تسهیلات ۶ درصدی پرداخت شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: جوجه های آرین امروز با ۲۰ سال گذشته قابل مقایسه نیست و بر اساس بررسی های انجام شده تفاوت معنا داری با سایر گونه های موجود در بازار از جمله راس ندارد و حتی در راه مقاومت در برابر بیماری ها شرایط بهتری دارد.
دستور رهبر معظم انقلاب برای ورود مرغ آرین به بازار
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سال گذشته با دستور رهبر معظم انقلاب عملیات لازم برای زمینه سازی و ساختارسازی ورود مرغ آرین به بازار کشور انجام شد.
وی تصریح کرد: مرغ اجداد آرین داخلی از شرایط مناسبی برای تولید برخوردار است اما به دلیل تبلیغاتی که توسط خارجی ها انجام شده بود در این سالها تحت تاثیر قرار گرفت و برخی فکر می کردند جنس خارجی بهتر است اما واقعیت امر نشاندهنده چیز دیگری است.
انگلیسی ها فکر می کردند که مرغ آرین ایران از بین رفته است و ما را تحریم کردند!
رضایی اظهار داشت: صادرکنندگان این محصول به ایران از جمله مرغ اجداد انگلیس فکر می کردند که مرغ آرین ایرانی از بین رفته است به همین منظور از سال ۹۸ واردات این محصول را به کشورمان تحریم کردند و در صورتی که ما اقدام به تولید و احیاء مجدد مرغ آرین در کشورمان نمی کردیم اکنون باید کاسه چه کنم چه کنم به دست می گرفتیم!
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال جاری وابستگی ۵۰ درصد و در سال آینده به خودکفایی در تولید مرغ آرین می رسیم حتی برنامه ریزی شده که ما صادرکننده به دیگر کشورهای منطقه در بازار جهانی باشیم.
تضمین خوراک طیور صددرصدی تولیدکنندگان چرخه مرغ آرین
وی گفت: برای حمایت بیشتر از تولیدکنندگان مرغ آرین تامین نهاده های مورد نیاز آنها به صورت صددرصدی تضمین می شود.
خرید تضمینی صددرصدی تولید مرغ آرین
رضایی تصریح کرد: همچنین برای اینکه تولیدکنندگان مرغ آرین نگرانی بابت تولید و عرضه در تمام چرخه های تولید نداشته باشند محصول آنها صددرصد خرید تضمینی خواهد شد
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به لزوم تنوع سازی و تولید محصولات پروتئینی حیوانی در کشور گفت: تولید گوشت بوقلمون که در سال ۹۲، ۲۵ هزار تن بود در حال حاضر با افزایش ۶۴ درصدی به ۴۱ هزار تن رسیده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به در دستور کار قرار داشتن پرورش صنعتی شتر در کشور گفت: امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به متقاضیان دریافت مجوز پرورش شتر بدون محدودیت مجوز صادر خواهد کرد و تسهیلات لازم را در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد داد.
رضایی افزود: استقبال از مصرف گوشت شتر در کشور بیشتر شده است همچنین قیمت شیر شتر به قیمت بالاتری از گاو و حتی بز خریداری می شود.
بزرگترین زنجیره تولید تخم مرغ خاورمیانه در ایران افتتاح می شود
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای زنجیره سازی تولید محصولات پروتئینی حیوانی در کشور گفت: در حال حاضر ۱۶ درصد تولید گوشت مرغ و ۳۵ درصد تولید جوجه یک روزه در زنجیره ها انجام می شود و به مناسبت هفته دولت بزرگترین زنجیره تخم مرغ خاورمیانه سه شنبه در استان گلستان افتتاح خواهد شد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: مردم نیز نقش تعیین کننده ای در هدایت تولید دارند به طوریکه اگر مصرف مرغ سایز در کشورمان گسترش یابد از میزان ضایعات گوشت مرغ و همچنین هزینه های تامین نهاده ها افزایش می دهد.
۷۰۰ هزار تن از مصرف نهاده ها از محل مصرف مرغ صرفه جویی می شود
رضایی گفت: از محل صرفه جویی مرغ لاین در کشور ۷۰۰ هزار تن از محل کاهش مصرف نهاده های وارداتی صرفه جویی می شود.
وی افزود: مصرف مرغ چاق باعث می شود که ۲ دهم درصد ضریب تبدیل مرغ خراب شود و هزینه های زیادی را برای کشور در پی خواهد داشت.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زمانی که مرغ وزنی بالغ بر ۲ تا ۲٫۲ کیلوگرم پیدا می کند به چربی های بطنی لگنی و چربی انباشته در پوست مرغ اضافه می شود که این چربی ها در زمان مصرف دور ریخته می شوند.
رضایی ادامه داد: وزن مرغ سایز باید حداکثر یک کیلو و ۷۰۰ گرم باشد و مرغ چاق برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به صرفه نخواهد بود که مردم نیز باید همکاری لازم در این زمینه داشته باشند. باید توجه داشت که مرغ چاق از لحاظ ارزش غذایی و طعم شرایط کیفی پایین تری در مقایسه با مرغ سایز دارد.
صنایع دام و طیور اگر درهای واردات و صادرات به رویشان باز نباشد محکوم به فنا هستند
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از ایجاد محدودیت در صادرات محصولات پروتئینی گفت: هرگونه ایجاد محدودیت در صادرات لبنیات، شیرخشک، مرغ و تخم مرغ، دام باعث می شود که این صنایع از رشد لازم برخوردار نباشد و در مجموع صنعتی که درهای واردات و صادرات به رویش باز نباشد محکوم به فنا است.
وی در ارتباط با کمبود نهاده ها در کشور که در روزهای اخیر دامداران و مرغداران مشکلات متعددی در این خصوص دارند گفت: با وجود شرایط تحریمی دولت تمام تلاش خود را می کند تا ۱۵ میلیون تن نهاده ها که از محل واردات تامین می شود را به دست مصرف کنندگان برساند که این مهم تا به امروز تامین شده است.
رضایی افزود: برای تامین این نیاز سامانه ای با عنوان بازارگاه ایجاد شده تا تمام مراحل عرضه این محصول را رصد کند اما مشکلاتی که در بازار ما مشاهده می شود مربوط به این سامانه نیست زیرا این سامانه هیچ گونه مشکلی ندارد و ایرادات جزئی آن نیز به حداقل رسیده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کسانی که از سامانه بازارگاه انتقاد می کنند و به دنبال مشکلات آن هستند همان واسطه و دلالان هستند که از ایجاد شفافیت در بازار خوشحال نیستند و به همین منظور به هر نحوی به دنبال خارج کردن نظارت هوشمند از بازار هستند.
وی در ارتباط با گم شدن ۳ میلیون تن ذرت در کشور گفت: این ۳ میلیون تن نهاده به هیچ عنوان گم نشده است و دستگاه های نظارتی و وزارت جهاد کشاورزی درباره هر گرم آن پاسخگو خواهند بود و بر آن نظارت می کنند.
رضایی تصریح کرد: اینکه نهاده ای وارداتی در سامانه بازارگاه عرضه نشده باشد به معنی آن نیست که گم شده است هر چند که ما هرگز موافق عرضه نهاده ها خارج از سامانه بازارگاه نیستیم و این مشکل را پیگیری می کنیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کسانی که محصول خود را خارج از سامانه بازارگاه عرضه کرده اند بر روی نحوه توزیع آنها نیز نظارت صورت می گیرد و من بعد اجازه عرضه خارج از بازارگاه به آنها داده نخواهد شد که لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت در این ارتباط همکاری لازم را داشته باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چه میزان نهاده از جمله ذرت خارج از سامانه بازارگاه توزیع شده است تصریح کرد: رقم آن را به دلیل محرمانه بودن این اطلاعات نمی توانم اعلام کنم اما باید توجه داشت که این حجم به مراتب کمتر از سه میلیون تن است.
سامانه بازارگاه ۷۰ درصد نیاز تولیدکنندگان را تامین می کند
رضایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه مرغداران و سایر تولیدکنندگان مجبور هستند که ۵۰ درصد نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند گفت: بر اساس برآوردهایی که توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است اکنون ۷۰ درصد نهاده های سویا، ذرت در سامانه بازارگاه و از محل ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازار مرغ و گوشت گفت: با توجه به تفاوت نرخ این ارز با ارز نیمایی در بازار قیمت این محصول در بازار و نقدینگی تولیدکنندگان باید ۴ برابر افزایش یابد که این امر در صورت اقدام یک باره تبعات خطرناکی برای سفره مردم خواهد داشت.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ مرغ در دنیا است به همین منظور بعد از اینکه انگلیس متوجه تولید و احیاء دوباره مرغ لاین در ایران شد تحریم هایی که در سال گذشته به ایران اعمال کرده بود برداشت؛ به همین منظور لازم است که تفکر بیشتری در ارتباط با لزوم خودکفایی در تولید مرغ لاین داشته باشیم.
دستگاه های امنیتی نیز به موضوع فساد عرضه نهاده های دامی ورود کردند
رضایی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات توزیع نهاده های دامی در بازار گفت: دستگاه های امنیتی نیز در کنار دستگاه های نظارتی دیگر برای موضوع فساد و عرضه نهاده های دامی در بازار ورود کرده اند.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره اینکه مرغ آرین توسط چه دستگاه و سازمانی در کشور احیاء و راه اندازی شده است به طوریکه اکنون سازمان اقتصادی کوثر، شرکت اتکای ارتش، وزارت جهاد کشاورزی و … در این ارتباط اظهاراتی داشته اند گفت: هر کسی و هر دستگاهی در این ارتباط ورود کرده باشد و من بعد نیز ورود کند ما دستشان را می بوسیم و مانند این مثال که هر کسی که مسجد را ساخته باشد ما آنجا نماز خواهیم خواند.
وی گفت: در فرآیند تولید مرغ لاین و آرین تمام دستگاه های دولتی و غیردولتی و دستگاه های نظارتی حضور داشته اند و به منظور اینکه این روند به درستی صورت گیرد حتی خود وزارت جهاد کشاورزی خواسته است که دستگاههای نظارتی ورود کنند.
رضایی افزود: هیچ تقابلی در ارتباط با احیاء مرغ لاین و آرین در کشور وجود ندارد و همه دستگاه های مربوط به نظام جمهوری اسلامی هدف آنها تولید داخلی است.
وی همچنین در ارتباط با سوال دیگر خبرنگار تسنیم درباره اظهارات سازمان اقتصادی کوثر درباره تولید مرغ لاین دیگری با نام کوثر ۷، گفت: ما در وزارت جهاد کشاورزی جزئیات دقیقی درباره مرغ لاین کوثر ۷ نداریم و خود این سازمان می تواند اطلاعات کامل تری را اعلام کند.
این مقام مسئول گفت: اینکه ۳ میلیون تن نهاده در کشور گم شده باشد درست نیست بلکه ممکن است بخشی از آنها در سامانه بازار کار توزیع نشده باشد که حقیقت این امر نیز درست است زیرا در بخشی از این نهاده ها به سامانه نیامده است.
رضایی تصریح کرد: عزم جدی وجود دارد تا از عرضه خارج از بازارگاه و نهاده ها کاسته شود و این رقم به صفر برسد.
مسئولیت نظارت بر فساد توزیع نهاده ها با سازمان تعزیرات است
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چه دستگاهی وظیفه دارد از این امر جلوگیری کند گفت: وقتی که تخلفی صورت می گیرد وظیفه همه است که نظارت بکنند و تخلفی صورت نگیرد. همانند گذشته سازمان های تعزیرات و وزارت صنعت به این موضوع ورود می کنند که بنده اطلاع دارم که در این موضوع نیز وارد شده اند.
۳۰ درصد نهاده های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به سامانه بازارگاه نیامد
رضایی گفت: بر اساس محاسبات ما حدود ۷۰ درصد نهاده ها در بازارگاه توزیع شده است و تنها ۳۰ درصد هزینه نهاده ها معلوم نیست که کجا توزیع شده که بررسی ها نشان می دهد بیشتر به صورت پیش فروش عرضه شده اند که البته مورد تایید ما نیست.
مرغداران حاضر به اعلام اسامی متخلفان نهاده های وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی نیستند
وی گفت: هر زمانی که ما به مرغداران می گوییم که اسامی افرادی که اقدام به فروش نهاده ها وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی به قیمت آزاد را به ما اعلام کنند هیچ کدام حاضر نیستند و می گویند اگر این کار را بکنیم دیگر به ما نهاده نمی دهند.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید مرغ لاین پرشین گفت: کارگروه ملی برای تحقیق و توسعه مرغ لاین ایرانی با محوریت معاونت توسعه علمی فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده است تا هیچ گونه تداخلی در فعالیت ها انجام شده در این ارتباط میان دستگاه های مختلف وجود نداشته باشد.
رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: مرغ پرشینی که وزیر جهاد کشاورزی از آن نام برده همان مرغ آرین است.
۴ : چند درصد مردم سهام عدالت را فروختند؟
حدود ۱۹ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت، روش مستقیم را انتخاب کردند و از این تعداد، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر (معادل ۱۱ درصد) اقدام به فروش سهام خود کردهاند.
همچنین ۳۰ میلیون نفر روش مدیریت غیرمستقیم فروش سهام عدالت، یعنی اعمال مدیریت از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی را انتخاب کردهاند. در حال حاضر، شرکتهای سرمایه گذاری استانی شامل استانهای خراسان جنوبی و قم در بازار سرمایه حضور پیدا کردهاند.
۵ : پیشنهاد جدید سئول برای پرداخت بدهی ۷.۵ میلیارد دلاری ایران
سئول که تاکنون به بهانههای مختلف از پرداخت طلب نفتی ایران خودداری کرده، به گفته رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کرهجنوبی این بار پیشنهاد ارسال تجهیزات پزشکی در ازای بخشی از بدهیها به ایران را مطرح کرده که البته هنوز تهران به آن پاسخ مثبت نداده است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی اظهار داشت: جلساتی از سوی نهادهای مختلف دولتی و حتی اتاق بازرگانی ایران با سفیر و نمایندگان این کشور برگزار شده است و قولهایی نیز دریافت کردیم، اما تاکنون در عمل شاهد هیچ پیشرفتی نبودیم.
وی با تاکید بر اینکه زمانی که مذاکرات به نتیجه نمی رسد باید اقدامات دیگری را در دستور کار قرار داد، خاطرنشان کرد: مباحثی مبنی بر شکایت ایران از کره جنوبی به مجامع بینالمللی برای دریافت بدهیها نیز مطرح شده است که در صورت ادامه این وضعیت باید از این طریق به دنبال دریافت حق خود باشیم.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی در خصوص میزان بدهی نیز گفت: رقم بدهی حدود ۷.۵ میلیارد دلار برآورد شده که پیش از این مقرر شده بود ۵۰ میلیون دلار به صورت اقلام مورد نیاز بهداشتی و کالاهای اساسی به کشور برگردد که تاکنون محقق نشده است البته خبرهایی در خصوص تدوین قرارداد برای دریافت اقلام بهداشتی از کره جنوبی در ازای بدهی این کشور به ایران وجود دارد که بر اساس آن، اتاق بازرگانی با نهادهای مربوطه مذاکراتی را انجام داده تا از مسیرهای مشخص، کالاهای لازم به ایران برسد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی با بیان اینکه نوع کالاهای وارداتی از کره جنوبی از سوی وزارت بهداشت تعیین شده است، تاکید کرد: مقرر شده تا ظرف دو هفته آینده این قرارداد از سوی ایران تدوین و بعد از امضا برای تسویه بدهیها اجرایی شود.
بعد از ارسال نخستین محموله پزشکی شامل ۵۰۰ هزار دلار دارو و کالای پزشکی از کره جنوبی به ایران در اواخر ماه مه سال جاری، چندی پیش خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ) گزارش داد که به دنبال نخستین صادرات به تهران مقامات سئول قرار است در مورد گسترش تجارت و صادارت کالاهایی مانند تجهیزات پزشکی مذاکراتی را به صورت آنلاین با مقامات ایرانی انجام دهند که بر روی چگونگی مطابقت پرداخت بدهی با ارسال اقلام بهداشتی متمرکز است.
در همین راستا وزارت امور خارجه در اطلاعیه ای اعلام کرد که در دو سال گذشته، تامین دسترسی به منابع مالی بانک مرکزی در کره، دستور کار اصلی و محوری بوده و در این راستا، علاوه بر پذیرش فرستاده ویژه این کشور، دهها ملاقات در تهران و سئول با مقامات کرهای انجام شده است اما در حال حاضر طرح دعوی علیه بانکهای متخلف کرهای در محاکم صالحه از سوی نهادهای ذیربط در دست پیگیری است.
همچنین «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه به اندازه کافی از کره جنوبی وعده شنیدهایم بنابراین فقط منتظر اقدامات ملموس و برجسته هستیم. کسی در ایران منتظر محموله نیم میلیون یا دو میلیون دلاری نیست.
پس از انتشار این اخبار از سوی کره جنوبی و واکنش قاطع وزارت خارجه و بانک مرکزی ایران در روزهای گذشته خبری از گمرک منتشر شده که ایران و کره جنوبی برای گفت و گو درباره صادرات تجهیزات و دارو، تشریفات تجاری و استمرار همکاری ها بین دو کشور نشست مجازی خواهند داشت که در آن همکاری های طرفین در شرایط همه گیری کرونا مورد بررسی قرار می گیرد و نمایندگانی از وزارتخانه های خارجه، بهداشت، صنایع، بازرگانی و دیگر نهادهای مرتبط کره جنوبی و نمایندگانی از وزارت بهداشت و امور خارجه ایران شرکت دارند.
وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه ای ضمن تایید برگزاری این نشست تصریح کرده است: ما به رایزنی با شرکت ها و موسسات ذی ربط در زمینه همکاری با ایران ادامه می دهیم تا از آنها برای بازگشت به بازار ایران حمایت شود و بتوانند در زمینه اقلام بهداشتی و پزشکی با ایران همکاری نزدیک داشته باشند.