۱: زنگنه:برای صدمین بار افزایش قیمت گازوییل را تکذیب میکنم
وزیر نفت در پاسخ به شایعاتی مبنی بر بررسی افزایش قیمت گازوییل در دولت گفت: برای صدمین بار افزایش قیمت گازوییل را تکذیب می کنم.
بیژن زنگنه امروز ( دوشنبه ) در حاشیه مراسم امضای ۱۳ قرارداد پزوهشی با دانشگاه های کشور در جمع خبرنگاران اضافه کرد: امروز این افتخار را داشتیم که ۱۳ قرارداد با مرکز پژوهشی و دانشگاه امضا کردیم که موضوع آن افزایش بازیافت از میادین نفت و گاز بود.
وی ارزش این قراردادها را ارزش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: پیش از این نیز ۹ تا امضا کردیم.۵۰ درصد از نفت کشور تحت پوشش این پژوهش ها قراردارد
و صدها دانشجو و استاد کار می کنند و صدها مقاله استخراج می شود.
به گفته زنگنه با اینکار مسوولیت افزایش بازیافت میدان ها را به دانشگاه ها واگدار کردیم و پیوند ناگسستنی بین دانشگاه و صنعت شکل گرفت.
وزیر نفت تاکید کرد: افزایش ظرفیت دانشگاه ها کمتر از نفت تولیدی در این میادین نیست.
وی در پاسخ به ایرنا در مورد شایعه بررسی افزایش قیمت گازوییل در دولت گفت: برای صدمین بار افزایش قیمت گازوییل تکذیب می شود.
۲: نامه روحانی به وزیر راه برای انتقال پایتخت
عضو ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران، آخرین تصمیمات در زمینه انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور را تشریح کرد.
ابوالفضل ابوترابی در خصوص اولویتهای شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران، اظهار داشت: همکاری خوبی با مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری داشتهایم و فرایندهای خوبی طی شده است.
عضو ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران با بیان اینکه جانمایی و همه موارد در زمینه انتقال پایتخت مشخص شده است، بیان کرد: قرارگاه خاتمالانبیا (ص) نیز نامهای را رسماً به رئیس جمهور ارسال کرده و بدون اینکه پولی از دولت بخواهد عنوان کرده که ساماندهی تهران را انجام میدهد و انتقال پایتخت سیاسی و اداری را نیز به سرانجام میرساند.
وی افزود: قرارگاه خاتمالانبیا (ص) بدون اینکه پولی بخواهد و هزینهای بر دولت بار کند، عنوان کرده که این توان را دارد و باید ببینیم تصمیم رئیسجمهور چیست. رئیس جمهور نیز نامهای به دبیر شورایعالی انتقال پایتخت یعنی وزیر راه و شهرسازی داده و منتظریم تا مشخص شود بعد از کرونا این نامهنگاریها به کجا میرسد.
ابوترابی ادامه داد: اگر در بحث انتقال پایتخت سیاسی و اداری خوب عمل کنیم، مدیریت جمعیت و ساماندهی تهران به نتیجه میرسد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساماندهی تهران مهمتر از انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور است، گفت: خروج پادگانها، خروج دانشگاهها، خروج ایران خودرو و سایپا از جمله اقداماتی است که باید در ساماندهی تهران انجام شود. اگر این موارد درست انجام شود، مشکل مسکن در تهران نیز کاهش مییابد.
۳: عقبنشینی شاخص بورس در آخرین روز تابستان
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه) ۵۷ هزار و ۸۸ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۵۹۵ هزار واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از سه میلیارد و ۳۵۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۹ هزار و ۴۷۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هموزن) با ۶ هزار و ۱۷۵ واحد کاهش به ۴۱۵ هزار ۹۰۹ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با چهار هزار و ۴۷ واحد افت به ۲۷۲ هزار و ۵۹۹ واحد رسیدند.
شاخص بازار اول ۴۷ هزار و ۷۶۸ واحد و شاخص بازار دوم ۹۰ هزار و ۶۴۸ واحد کاهش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد توسعه و عمران امید (ثامید) با ۱۱۳ واحد، شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی (وسخراج) با ۶۶ واحد، شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران (وساخت) با ۵۲ واحد، قند نیشابور (قنیشا) با ۳۱ واحد، معدنی دماوند (کدما) با ۳۰ واحد، سیمرغ (سیمرغ) با ۲۳ واحد، شیمی داروئی داروپخش (دشیمی) با ۱۸ واحد و سرمایه گذاری کشاورزی کوثر (زکوثر) با ۱۸ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با پنج هزار و ۸۶۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با پنج هزار و ۷۲۸ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با چهرا هزار و ۸۲۳ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با دو هزار و ۵۳۹ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با دو هزار و ۱۳۸ واحد، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با دو هزار و ۱۰۲ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با یک هزار و ۷۲۶ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با یک هزار و ۶۰۵ واحد، بانک ملت (وبملت) با یک هزار و ۵۵۷ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک هزار و ۴۹۱ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با یک هزار و ۳۷۰ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با یک هزار و ۳۵۷ واحد، ایران خودرو (خودرو) با یک هزار و ۲۹۷ واحد و فولاد خوزستان (فخوز) با یک هزار و ۲۹۵ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.
برپایه این گزارش، امروز نماد بانک ملت، ملی صنایع مس ایران، ایران خودرو، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۴۵۶ میلیون و ۶۰۵ هزار برگه سهم به ارزش ۹ هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۱۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۵۹۹ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۵۲۵ هزار برگه سهم به ارزش ۳۵ هزار و ۲۵۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای بیمه پاسارگاد (بپاس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پلیمر آریاساسول (آریا)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ)، صنایع بهداشتی ساینا (ساینا)، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر)، کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد)، فرآورده های غذایی و قند چهار محال (قچار) و پخش البرز (پخش) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.
همچنین نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، صنایع ماشین های اداری دماوند (دماوند)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، فرابورس ایران (فرابورس)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، پالایش نفت شیراز (شراز)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) و بیمه دی (ودی) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.
۴: جزییات صدور کد PRX برای مشتریان سبدگردان/ زمان صدور کد به سه روز کاهش مییابد
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار اظهار داشت: پیش از این نحوه درخواست صدور کد برای شرکت سبدگردان به شکل دستی بود و با اطاله زمان انجام میشد اما از این پس با این اقدام، حداکثر زمان برای صدور کدهای PRX تا سه روز خواهد بود و دیگر کاربر نهایی با معطلی مواجه نمیشود.
محمد جواد فرهانیان درباره جزییات سامانه جدید صدور کدهای PRX اظهار داشت: تمام تمرکزها در شرکت سپردهگذاری مرکزی بر الکترونیک کردن تمام خدمات است از این رو با همکاری کانون نهادهای سرمایه گذاری و شرکتهای سبدگردان نسبت به صدور کدهای PRX اقدام کردیم تا زمان صدور این کدها کاهش یابد.
وی ادامه داد: پیش از این نحوه درخواست صدور کد برای شرکت سبدگردان به شکل دستی بود و با اطاله زمان انجام میشد اما از این پس با این اقدام، حداکثر زمان برای صدور کدهای PRX تا سه روز خواهد بود و دیگر کاربر نهایی با معطلی مواجه نمیشود.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار گفت: هر کدام از مشتریان شرکت سبدگردان صاحب این حق هستند که در کمترین زمان کد مورد نظر را دریافت کنند. از سوی دیگر توجه به افزایش استقبال از مسئولیت حرفهای سبد در بازار سرمایه با حجم انبوهی از سفارش سبدگردانها به شرکت سپردهگذاری مواجه بودیم که باعث معطلی شده بود. ازاین رو تصمیم به صدور کدهای PRX گرفتیم و دیگر کاربر در حداکثر زمان سه روز به صورت الکترونیکی صاحب کد میشود.
۵: آینده درخشان استارتاپها با استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اگرچه تعداد صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی در مقایسه با طرحها و پروژههای استارتاپ و نوآورانه کشور ناچیز است، اما روند رو به رشد حجم سرمایهگذاریها به همراه افزایش قابل توجه شرکتهای استارتاپی، نوید آیندهای درخشان را در این حوزه میدهد.
«احسان عسکری» به صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی اشاره کرد و افزود: در دنیا صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی، اقدام به سرمایهگذاری در پروژهها و تامین مالی شرکتهایی می کنند که تا حدی به مرحله بلوغ رسیده، ولی در بورس پذیرفته نشدهاند. موضوع فعالیت این صندوقها هم در بازارسرمایه کشور جمعآوری و تخصیص منابع مالی به سرمایهگذاری در سهام شرکتها با موضوعات فعالیت مشخص است.
وی خاطرنشان کرد: این نوع سرمایهگذاریها با هدف کنترل شرکتها و هدایت سیاستهای آن در راستای دستیابی به اهداف مد نظر و در نهایت خروج از آن شرکتهاست، همچنین این صندوقها میتوانند در شرکتهای سهامی و غیرسهامی با موضوع فعالیت مشخص سرمایهگذاری کنند.
به گفته عسکری، شرکتهای سهامی عام پذیرفتهنشده در بازار سرمایه، شرکتهای کوچک و متوسط (SME) پذیرش شده و شرکتهایی که از بورس اخراج شدهاند از سوی این صندوقها، قابل تامین مالی و سرمایهگذاری هستند.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: صندوقهای خصوصی ابزاری برای تامین مالی پروژه ها و شرکتهایی است که به دنبال جذب مشارکتکننده هستند. همچنین صندوقهای خصوصی در شرکتهایی که به بلوغ رسیدهاند، ولی همچنان در بورس پذیرفته نشدهاند، سرمایهگذاری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: صندوقهای جسورانه هم غالبا در شرکتهای استارتاپی سرمایهگذاری میکنند که در مرحله شکلگیری یا بعد از آن قرار دارند و تا مرحله بلوغ کامل فاصله دارند.
عسکری در شباهت صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی با صندوقهای جسورانه گفت: صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی به دلیل ماهیت موضوعات سرمایهگذاری و سطح ریسک در سرمایهگذاریها شباهت زیادی با صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه (VC) دارند؛ بنابراین این صندوقها به مثابه صندوقهای VC مناسب افرادی است که پذیرش ریسک بالاتری نسبت به بازار سهام برای کسب بازدهی بیشتر دارند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: مزیت این سرمایهگذاری، امکان دستیابی به بازدهی فراتر از بازار سهام با پذیرش ریسک بالاتر است و برای اشخاصی که سطح ریسک پذیری بالایی دارند پیشنهاد میشود؛ بنابراین به افرادی که ریسکپذیری کمتری دارند، پیشنهاد میشود صندوقهای سهام، مختلط و با درآمد ثابت را در سطوح پایینتر ریسکپذیری مدنظر قرار دهند.
وی عنوان کرد: در چند سال گذشته تلاشهای زیادی از سوی نهادهای ناظر بازارسرمایه و سایر فعالان بازار به خصوص شرکتهای سرمایهگذاری برای رونق بخشی در این حوزه صورت گرفته است و اکنون با همه تلاشهای صورت گرفته، تعداد صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی در بازارسرمایه کشور که با صندوقهای جسورانه در یک طبقه قرار دارند، کمتر از ۱۰ صندوق است که عمده آنها در دو تا سه سال گذشته راهاندازی شدهاند.
عسکری افزود: این موضوع نشان میدهد اگرچه تعداد این صندوقها در مقایسه با طرحها و پروژههای استارتاپ و نوآورانه کشور ناچیز است، اما روند رو به رشد حجم سرمایهگذاریها و افزایش تعداد این صندوقها به همراه افزایش قابل توجه شرکتهای استارتاپی، نوید آیندهای درخشان را در این حوزه میدهد.