یک کارشناس اقتصادی بودجه ۹۹ را غیر واقعی عنوان کرد و گفت: درآمدهای درنظر گرفته شده در بودجه سال آینده محقق نمیشود؛ لذا دولت باید در هزینهها صرفهجویی کند و از معافیتها و فرارهای مالیاتی درآمدزایی کند؛ نه اینکه از مالیاتدهندگان بیشتر مالیات بگیرد.
پایگاه خبری بازرگانان ایران: به عنوان نمونه باید معافیت هنرمندان از مالیات لغو شود، زیرا ۱۰ درصد از آنها درآمدهای خیلی بالایی دارند و طبیعی است که مشمول مالیات شوند.
علی بخشی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: سیاستهایی که برای لایحه بودجه ۹۹ درنظر گرفته شده این است که به هر قیمت، بودجه را متعادل نشان دهند، درحالیکه این موضوع واقعیت ندارد. بودجههای هر ساله کشور همیشه دچار کسریهای زیاد است که این روند هم در لایحه بودجه ۹۹ پیش گرفته شده است.
بودجه ۹۹ واقعبینانه نیست
وی با بیان اینکه بودجه سال آینده واقعبینانه نیست و ارقامی که برای درآمدها در نظرگرفته شده محقق نخواهند شد، ادامه داد: اگر دولت بر فرض، اوراق چاپ و افراد را وادار کند تا این اوراق را بخرند هم در واقع این وامی است که سال آینده باید با مقداری سود پس داده شود؛ بنابراین اعدادی نیستند که دولت بتواند همانند گذشته ریخت و پاش کند.
این اقتصاددان افزود: در واقع اگر انتشار این اوراق مورد استقبال جامعه قرار نگیرد، دولت میتواند از بانکها بخواهد آنها را خریداری کنند. این اوراق امکان درآمدزایی دارد اما خیلی هم نباید نسبت به آن خوشبین بود و در صورت محقق شدن این اوراق، باید بدانیم که این قرض را پرداخت میکنیم.
از فرارها و معافیتهای مالیاتی درآمدزایی کنید
بخشی درباره منابع جایگزینی برای درآمدزایی دولت اظهار کرد: در کل مالیات، بهترین منبع درآمدی است اما لازم به ذکر است که مالیاتها نباید از قشر فعال جامعه بلکه از کسانی که تاکنون فرار مالیاتی داشتهاند یا معافیت مالیاتی داشتهاند باید اخذ شود. به عبارت دیگر، بحث ما گسترش مالیاتهاست، نه افزایش آنها.
مشمولیت مناطق آزاد در مالیات بر ارزش افزوده
وی با بیان اینکه اگر مناطق آزاد را مشمول مالیات بر ارزش افزوده کنیم، درآمدها به شدت افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: همچنین باید بخشهای دیگر جامعه را که تحت پوشش مالیات بر ارزش افزوده نیستند، به این نوع مالیات اضافه کنیم تا درآمدهای دولت افزایش یابد.
علاوه بر این، باید معافیتهای غیرمعقول همچون معافیت هنرمندان را حذف کنیم. حقیقت اینجاست که معادل ۹۰ درصد هنرمندان درآمدشان در حد معافیتهای حقوقی است و تنها ۱۰ درصد از آنها درآمدهای خیلی بالایی دارند که آنها هم طبیعی است که مشمول مالیات شوند.
صرفهجویی در هزینههای جاری
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تمرکز اصلی دولت بر افزایش درآمدهاست درحالیکه باید بر صرفهجویی در بودجه پافشاری کند، خاطرنشان کرد: در این زمنیه توصیهای که میتوان داشت این است که باید زمانی که در جنگ اقتصادی هستیم با مردم بیشتر رو راست باشیم؛ بودجه بعضی از دستگاهها را کم یا حذف کنیم.
بخشی اظهار کرد: صرفهجویی در بودجه، این پیام را به مردم منتقل میکند که وقتی دولت صرفهجویی میکند، شما هم در واقع صرفهحویی کنید. دولت باید به فکر صرفهجویی اساسی در هزنیههای جاری باشد، زیرا این هزینهها مشکلساز هستند و کمک زیادی هم نمیتوانند بکنند. وقتی میگوییم که در جنگ اقتصادی هستیم نمیتوانیم هزینهها را همینجوری افزایش دهیم.
منبع: ایسنا
- محمد شجاعی
- کد خبر 15269
- بدون نظر
- پرینت