«هیثم الغیص» دبیرکل جدید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گفت وگو با روزنامه الرای کویت، ایران را از مهمترین کشورهای موسس این سازمان خواند که نقش مهمی در ثبات بازار نفت دارد.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری بازرگانان ایران از روزنامه الرأی، «هیثم الغیص» گفت: ایران و ونزوئلا از مهمترین کشورهای موسس اوپک هستند و نقش آنها در ثبات بازار بسیار زیاد است.
وی افزود: نقطه قوت اوپک انسجام آن و همبستگی کشورهایش با وجود همه شرایط جهانی پیرامونی است.
دبیرکل اوپک اضافه کرد: پیام دائمی اوپک به جهان این است که کاهش سرمایه گذاریهای نفتی باعث افزایش قیمتها خواهد بود. ۵۰۰ میلیارد دلار در سال، سرمایه گذاری مورد نیاز برای حفظ سطح تولید فعلی در ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است.
وی ادامه داد: افزایش اخیر قیمت نفت تنها به بحران اوکراین مربوط نیست بلکه به کاهش ظرفیت تولید مازاد مربوط میشود. بهبود وضعیت تقاضا، کاهش سرمایهگذاری در پالایشگاه و موج تعطیلی پالایشگاهها عامل افزایش قیمت مشتقات نفتی است.
الغیص افزود: جهان برای ۲۵ سال آینده به ۱۲ تریلیون دلار سرمایه گذاری نفتی نیاز دارد. ما انتظار داریم تقاضا در سال جاری ۳.۴ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و تقاضا تا پایان سال ۲۰۲۲ از ۱۰۲ میلیون بشکه در روز فراتر رود.
دبیرکل اوپک اضافه کرد: بورسهای نفت در لندن و نیویورک قیمتهای برنت و وست تگزاس را تعیین میکنند نه اوپک و برخی از کشورهای مصرف کننده در اروپا، آسیا و آمریکا به ذخایر استراتژیک خود برای کاهش قیمتها دست بردهاند.
وی همچنین گفت که اوپک از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک استقبال میکند و نفت و گاز به عنوان ستون اصلی باقی خواهند ماند. بیش از ۵۰ درصد انرژی جهان از نفت و گاز تامین میشود و جایگزینی آن دشوار است.
الغیص افزود: میبایست به جای مبارزه با استفاده از سوختهای فسیلی به توسعه فناوری برای کاهش انتشار سوختهای فسیلی مضر برای محیط زیست پرداخت.
دبیرکل اوپک گفت: اوپک با روسیه رقابت ندارد. روسیه کشوری بزرگ، مهم و بسیار پرنفوذ در نقشه انرژی جهان است.
وی ابراز امیداوری کرد که ثبات به لیبی بازگردد تا جایگاه مهم خود را در بازارهای نفت بگیرد. عراق دومین تولیدکننده بزرگ این سازمان است و در حمایت از اوپک پلاس نقش دارد.
الغیص در پایان گفت که ما به یک نقشه راه نیاز داریم که همه در آن باشند تا به راه حلهایی که نیازهای انرژی جهان را برآورده کند، برسیم.
دبیرکل جدید اوپک سوم آگوست (۱۲ مرداد) ریاست نشست اوپک پلاس را برعهده دارد. اعضای اوپک پلاس در این نشست درباره ادامه تولید نفت با ظرفیت کنونی در ماه سپتامبر با وجود درخواستهای آمریکا مبنی بر افزایش تولید رایزنی و گفت وگو میکنند.