خزانهدار کل کشور با بیان اینکه اجرای درست نظارت مالی در بخش عمومی و بخش خصوصی راهی جز حسابرسی دقیق ندارد، گفت: امیدوارم روزی برسد که در بخش عمومی، گزارش مالی بودجه مصرف شده توسط دستگاهها ارائه شود؛ اکنون در بخش خصوصی این اتفاق صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری بازرگانان ایران، «رحمت الله اکرمی» در آیین بزرگداشت روز حسابدار و حرفه حسابداری ضمن تبریک روز حسابدار به حسابداران کشور اظهار داشت: زمانی که در کشوری مانند ایران، روز یا هفتهای به عنوان حسابدار تعیین میشود، نشان دهنده اهمیت این حرفه در کشور است.
وی افزود: با افزایش اهمیت حرفه حسابداری در کشور، سطح انتظارات مردم از این حرفه افزایش پیدا می کند؛ بنابراین باید تلاش لازم برای برآورده شدن توقعات جامعه از حرفه حسابداری صورت بگیرد.
اکرمی به افزایش نقش حسابداری، حسابرسی و انضباط مالی در کیفیت اطلاعات مالی اشاره کرد و گفت: افزایش کیفیت در اطلاعات مالی جز از طریق تلاش و همت مضاعف همه اعضای حرفه حسابداری به دست نخواهد آمد.
اکرمی زنجیره حسابداری را از دفترداری ساده تا گزارشگری اعلام کرد و اظهار داشت: رشد و توسعه اقتصادی کشور فقط با موارد اعلام شده قابل دستیابی است، هیچ یک از عوامل نمیتوانند بدون اطلاعات حسابداری و حسابرسی، نقش واقعی خود را در رشد و توسعه کشور ایفا کنند.
رشد و توسعه اقتصاد در نظارت مالی
خزانهدار کل کشور، نظارت مالی را دیگر عامل زمینهساز در رشد و توسعه اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: نظارت مالی فقط با استفاده درست از حرفه حسابداری و حسابرسی به دست میآید.
وی عدم وجود نظارت مالی اثربخش در کشور را نشان دهنده نبود اطلاعات مالی مناسب دانست و ادامه داد: در صورتی که این ۲ مساله همسو با یکدیگر فعالیت نداشته باشند قادر به دستیابی نتایج نهایی یک کشور در مسایل مطرح شده حوزه های مختلف نخواهیم بود.
اکرمی به اثر گزارشگری مالی بر عملکرد اقتصادی اشاره کرد و گفت: مدیر یا سرمایهگذار با اطلاعات مالی درست میتواند پروژه مناسب را برای رشد و توسعه اقتصادی کشور انتخاب کند؛ بنابراین اطلاعات مالی موجود در اختیار مدیران از اهمیتی بسیار ویژه برخوردار خواهد بود.
خزانه دار کل کشور با بیان اینکه اطلاعات مالی با کیفیت باعث تصمیم گیری درست در انتخاب پروژه مناسب و نامناسب خواهد شد، افزود: مدیران و تصمیمگیران با شناسایی درست پروژه می توانند نسبت به سوددهی و ضرر پروژه مدنظر تصمیم گیری خواهند کرد.
وی افزود: مدیران و تصمیم گیرانی که قرار است در رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور ایفای نقش کنند باید نسبت به سوددهی و زیان دهی پروژه اطلاع داشته باشند و قشر حسابداران از جمله افرادی هستند که می توانند سیگنال درست را به افراد ارائه دهند.
وی افزود: اکنون در فصل بودجه قرار داریم و مردم در انتظار هستند تا نسبت به بودجه ۱۴۰۱ اطلاعات لازم را کسب و مشاهده کنند که بودجه تعیین شده برای سال آینده چه تاثیری را بر زندگی آنها خواهد گذاشت، در این زمینه دولت ها باید از حرفه حسابداری برای تنظیم بودجه به شدت استقبال کنند.
هزینه های مصرفه شده در بودجه به کجا خواهند رسید
خزانه دار کل کشور با اشاره به اینکه حسابداران می توانند کمک کننده در بهبود سیستم ها، بودجه ریزی و کنترل منابع در بخش عمومی باشند، گفت: موضوع مطرح در نظام بودجهریزی این است که هزینه های مصرف شده در بودجه به کجا خواهند رسید، برای مثال اگر برای آموزش و پرورش خرج می شود در انتها نظام آموزشی چه دانش آموزی را به کشور تحویل می دهد.
وی گفت: حرفه حسابداری با طیف وسیع خود می تواند کمک کننده به دولت ها در فعالیت های دولتی و رشد و توسعه اقتصادی کشور باشد.
اکرمی با تاکید بر اینکه اصلاح نظام از طریق دیدگاه سیستمی درست امکان پذیر خواهد بود، افزود: به عنوان مدیران دولتی باید تغییری در گزارش گری و نظارت مالی صورت گیرد تا پاسخگوی همه اقدامات صورت گرفته باشیم و این حرفه حسابداری است که میتواند نحوه نهادینه شدن پاسخگویی به صورت سیستماتیک را در کشور مشخص کند.
خزانه دار کل کشور افزود: نظارت مالی در بخش عمومی نه تنها از حساسیت کمتری نسبت به نظارت در بخش خصوصی برخوردار نیست بلکه به دلیل ارتباط مستقیم خدمات دولت به مردم دارای اهمیتی بیشتر خواهد بود.
وی گفت: امیدوارم روزی برسد که در بخش عمومی، گزارش مالی بودجه مصرف شده توسط دستگاه ها ارائه شود، اکنون در بخش خصوصی این اتفاق صورت گرفته است.
اکرمی در پایان افزود: در بخش عمومی باید به گونه ای عمل کرد تا حسابرس و حسابدار و ناظر مالی بگوید که در مقابل هزاران میلیارد تومان بودجه ای که گرفته شده است، چه اقداماتی صورت گرفته و حاصل آن در گزارش حسابرس بخش عمومی ارائه شود.
حضور حسابداران رسمی در شورای عالی بورس
در ادامه این مراسم «سعید جمشیدی فرد»، رییس شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران به گستردگی جامعه حسابداری کشور اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای موجود به نظر می رسد که بیش از ۱.۵ میلیون نفر حسابدار در کشور حضور دارند، این امر نشان دهنده اهمیت حرفه حسابداری در اقتصاد کشور است و جزو خدماتی محسوب می شود که از اشتغال کامل برخوردار است.
وی اظهار داشت: صحبت های مطرح شده در مورد اهمیت بودجه و مقررات مالی، مالیات، مالیات ستانی، شاخص بورس، دغدغه سود و زیان و بدهی بنگاه ها و شرکت های بورسی، صندوق های سرمایهگذاری، قیمت گذاری دستوری و غیردستوری، سیاست خصوصیسازی و مبارزه با فساد و پولشویی از جمله مسایلی هستند که در حوزه حسابداری و حسابرسی مطرح میشود و دارای نقش برجسته در شریانهای اقتصادی است.
جمشیدی فرد به اعلام آمادگی جامعه حسابداری برای سیاست گذاری، بهبود کیفیت نظارت مالی و تسهیل رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: جامعه حسابداران رسمی در دوره ۲۰ ساله ای که تشکیل شده است از آمادگی لازم برای کمک در جهت مبارزه با فساد،برنامه ریزی های مالی و اقتصادی برخوردار شده است.
وی با بیان اینکه نمی توان ادعای شفافیت کرد اما ۱۰ درصد از اظهارنامه اشخاص حقوقی مورد حسابرسی قرار بگیرند، گفت: ما این آمادگی را داریم تا در سطحی که لازم است خدمات ارائه دهیم.
جمشیدی فرد با بیان اینکه انتظار ما این است تا برای دستیابی به بهبود نظارت مالی و تسهیل رشد اقتصادی نقش برجسته تری داشته باشیم، گفت: بهتر است در سیاست گذاری برخی شوراها مانند شورای عالی بورس، شورای پول و اعتبار ، شورای رقابت و دیگر مراجع که عهدهدار نقش مختلفی هستند از تشکل حرفهای برخوردار باشیم و برای تاثیرگذاری اطلاعات مالی تهیه شده، نقطه نظرات حرفه ای در مراجع سیاسی مطرح شوند.
رییس شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران گفت: زمانی که در خصوص مشکلات خوراک پتروشیمی، قیمت گذاری محصولات پتروشیمی صحبت می شود نمی توان بدون وجود حسابدار این معضلات را برطرف کرد و وضعیت آنها را در کشور بهبود بخشید.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اگر مسوولان به دنبال کنترل مصرف آب هستند، باید اقتصادی فکر کرد که این امر نیازمند داده های مالی و داده های قابل اتکا است و نباید آب مصرفی حوزه خودرو و نیروگاه یکی باشد، حسابدار می تواند در این زمینه اطلاعات دقیق ارائه دهد و میزان مصرف آب حوزه ها را مشخص کند.
جمشیدی فرد با بیان اینکه خواسته ما حضور جامعه حسابداران رسمی در شوراها است، گفت: سال گذشته و به دنبال تلاش های صورت گرفته برای افزایش اهمیت نقش حسابدار در حوزه های مختلف موافقت های لازم برای حضور نماینده در شورای عالی بورس صورت گرفت.
- fateme sepasi
- کد خبر 34649
- بدون نظر
- پرینت